ZF 24

Smithfield Foods a pierdut 103 mil. dolari in ultimile trei luni

12.03.2009, 17:36 25

Grupul american Smithfield Foods, care are operatiuni si pe plan local, a inregistrat in perioada noiembrie-ianuarie pierderi nete de 103,1 milioane de dolari, potrivit informatiilor aparute in raportul companiei. In aceeasi perioada a anului trecut, Smithfield Foods inregistra un profit de 54,5 milioane de dolari, dupa ce cu un trimestru in urma raportase pierderi considerabile din devalorizarea monedelor nationale in Europa si din pesta porcina din Romania.

"Ma astept ca si trimestrul patru fiscal sa fie unul dificil in care vom inregistra in continuare pierderi substantiale pe segmentul de crestere a porcilor. Cu toate acestea, sunt destul de optimist in ceea ce priveste anul fiscal 2010. Asteptam o scadere semnificativa a costurilor deoarece businessul nostru de pe segmentul de mezeluri inregistreaza cresteri si speram ca aceasta tendinta sa se mentina si in viitor. In plus, restructurarea grupului ar trebui sa aduca beneficii semnificative rezultatelor noastre", a declarat Larry Pope, presedinte si CEO al Smithfield Foods.

In ceea ce priveste afacerile grupului din Romania, reprezentantii Smithfield mentioneaza in raport ca veniturile s-au imbunatatit in ciuda cresterilor considerabile ale costurilor pe plan local in perioada noiembrie 2008 -ianuarie 2009.

Veniturile grupului au crescut in ultimele trei luni la 3,3 miliarde de dolari, fata de 3,1 miliarde inregistrate in aceasi perioada a anului precedent. In primele noua luni ale anului fiscal 2009, Smithfield Foods a inregistrat vanzari consolidate de 9,6 miliarde de dolari, fata de 8,4 miliarde de dolari cat realiza in aceeasi perioada a anului fiscal 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO