ZF 24

Socant: RBS a evitat plata unor taxe si impozite in valoare totala de 500 milioane lire sterline

13.03.2009, 14:10 25

Royal Bank of Scotland (RBS) a reusit sa desfasoare scheme de evitare a taxelor si impozitelor pentru operatiuni in valoare de 25 miliarde lire sterline, privand trezoreriile Marii Britanii si SUA de 500 milioane lire sterline prin neplata acestora.

Ca urmare a aflarii acestor fapte, noua administratie a bancii, in proportie de 70% detinuta de guvernul britanic, a concediat intregul departament care a fost responsabil de aceste actiuni.

"Ideea ca putem accepta ajutorul venit de la Trezorerie cu o mana si pe de alta parte sa o buzunarim este de condamnat. Mereu am cautat sa evitam o asemenea atitudine. Nu este o metoda buna de a face afaceri", a declarat pentru The Guardian o sursa din cadrul RBS.

Administratia anterioara a bancii, condusa de Fred Goodwin - care in prezent are o pensie de 700.000 lire sterline pe an - a pus accentul pe dezvoltarea asa-ziselor "structured trades". Tranzactiile bancii se desfasurau la nivel trans-national, in incercarea de a scoate profit din evitarea platii taxelor. Chiar daca acestea nu sunt ilegale, ele exploateaza scaparile din legislatiile fiscale ale diferitelor tari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO