ZF 24

Solarele au fost ieri mai puternice ca eolienele

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Roxana Petrescu

29.07.2013, 21:58 2057

În prima parte a zilei de ieri, considerată cea mai căl­duroasă de anul acesta, capacitatea parcurilor solare aflate în funcţiune era mai mare decât a proiectelor eoliene ope­ra­ţionale în anumite intervale orare, asta deşi puterea instalată a proiectele de „mori de vânt“ este de aproape 10 ori mai mare faţă de cea a fotovoltaicelor.

De exemplu, în jurul orei 10:20 funcţionau numai 9 MW în parcuri eoliene, dar injectau energie în sistem 36 MW de proiecte solare, potrivit datelor Transelectrica.

Deşi nu se poate vorbi deocamdată de o tendinţă, în contextul în care în România sunt funcţionali peste 2.000 MW în parcuri eoliene şi numai 200 în proiecte fotovoltaice, situaţia înregistrată în cursul zilei de ieri arată cât sunt de conectate sursele alternative de energie la condiţiile meteo.

În primele şase luni ale anului, domeniul solar a atras investiţii de aproape 240 de milioane de euro.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO