ZF 24

Sondaj USB: Gabriela Firea 37%, Nicuşor Dan 16%, Cătălin Predoiu 11%

Sondaj USB: Gabriela Firea 37%, Nicuşor Dan 16%,...

Autor: Ana Maria Lazăr

02.06.2016, 17:57 3833

Candidatul PSD Gabriela Firea ar obţine 37% din voturi la alegerile de duminică, candidatul USB Nicuşor Dan 16%, iar candidatul PNL Cătălin Predoiu 11%, potrivit unui sondaj de opinie comandat de USB şi prezentat joi de Dan într-o conferinţă de presă.

Nicuşor Dan a prezentat rezultatele unui sondaj de opinie făcut de firma britanică TNS, referitor la voturile pentru primar general cu două variante-cei care probabil merg la vot şi cei care sigur merg la vot. el a spus că, în aceste condiţii, Predoiu ar trebui să se retragă sau să-şi asume răspunderea pentru victroia PSD.

Potrivit rezultatelor pentru primar general, candidatul PSD Gabriela Firea obţine 34 sau 37 de procente, Nicuşor Dan 16%, indiferent de interpretare şi candidatul PNL, Cătălin Predoiu obţine 11%. În sondaj au fost prezentaţi doar şapte candidaţi şi 11 sau 8% au optat pentru alt candidat, în timp ce 15% sunt nehotărâţi.

Pentru consiliul general, PSD-UNPR obţine 27, respectiv 29%, PNL 16% şi USB 11,5, respectiv 16,7%. Nehorâţi sunt 18 – 16%.

"Predoiu şi-a asumat, ca reprezentat al dreptei, ca în situaţia în care este cotat mai slab într-un sondaj comun, se va retrage. S-a făcut sondajul, PNL a fost invitat să-l auditeze, toate datele sunt disponibilie. Domnul Predoiu trebuie să tragă concluzia, să se retragă sau să fie responsabil pentru victoria PSD la alegerile din 5 iunie", a spus Dan după ce a prezentat datele sondajului.

Sondajul a fost făcut în perioada 31 mai – 1 iunie, cu interviuri la telefon, realizat la comanda USB. La sondaj au participat 1.000 de respondenţi bucureşteni cu drept de vot, marja de eroare find de +-3,5%.

Referitor la motivele care au condus la realizarea acestui sondaj, Nicuşor Dan a spus că "a început cu propunerea făcută de Predoiu de a fi susţinut un singur candidat de dreapta, cel mai bine cotat în sondaje."

"În urmă cu 4 zile, duminică am acceptat în parte această provocare, am propus domnului Predoiu şi PNL, ca o casă internaţională de sondaj să facă un sondaj auditat de USB şi PNL, să ieşim împreună cu un sondaj, ca electoratul de drepata să voteze în cunoştinţă de cauză", aspus Dan.

Echipele celor două partide s-au întâlnit în acea noapte să negocieze, apoi conducerea PNL a spus că vrea retragerea lui Nicuşor Dan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO