ZF 24

Sorin Cîmpeanu: Nu se va desfiinţa clasa pregătitoare

Sorin Cîmpeanu: Nu se va desfiinţa clasa pregătitoare

Autor: Liliana Iedu, Adina Oşan

28.09.2015, 17:40 192

Ministrul Educaţiei Naţionale, Mihai Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, la Timişoara, că nu îşi pune problema desfiinţării clasei pregătotoare în condiţiile în care la nivel internaţional România este "apreciată pentru aceste clase”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”În condiţiile în care învăţământul românesc are atâtea minusuri, aş vrea să spun că sunt mai multe lucrurile pentru care învăţămâtul românesc este lăudat la nivel european şi internaţional, dar avem doar câteva exemple: succesul elevilor noştri la Olimpiadele internaţionale şcolare, 266 de elevi au obţinut premii extrem de prestigioase la Olimpiadele internaţionale. Anul acesta, ţin să cred că performanţa va fi egalată. Mai sunt alte câteva motive, printre care se numără şi clasa pregătitoare, şi susţin necesitatea acestei clase pregătitoare”, a declarat ministrul.

Sorin Cîmpeanu a prezentat şi câteva argumente pentru care clasa pregătitoare ar trebui să funcţioneze în continuare.

”Sunt cei trei ani de funcţionare în care s-au organizat cursuri de perfecţionare pentru lucruri specifice clasei pregătitoare şi dascălii români au urmat în mare parte aceste cursuri de pregătire. Au făcut eforturi pentru a asigura infrastructura necesară în condiţiile funcţionării clasei pregătitoare. Ce sens ar avea să desfiinţăm? Părinţii deja au o reacţie din ce în ce mai bună, chiar dacă la început au existat reticienţe. Aceste reticienţe au dispărut şi există un nivel de satisfacţie, lucru surprinzător de bun din partea părinţilor. Pentru aceste element ce sens ar avea să ne creăm alte probleme care ar bulversa sistemul de educaţie la nivelul respectiv?", a mai spus ministrul.

Clasa pregătitoare funcţionează, în România, din anul 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO