ZF 24

Sorin Mîndruţescu candidează pentrun nou mandat la şefia FP

Autor: Roxana Pricop

02.04.2013, 11:50 641

Sorin Mîndruţescu, directorul general al Oracle şi preşedintele Camerei Americane de Comerţ, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în Comitetul Reprezentanţilor la Fondul Proprietatea, în condiţiile în care pe 30 septembrie îi expiră actualul mandat de preşedinte al Comitetului. Candidatura sa este susţinută de Corin Trandafir, acţionar şi avocat al moştenitorilor Malaxa şi Ausnit, cei mai mari acţionari persoane fizice ai FP.

Sorin Mîndruţescu este al doilea candidat care s-a înscris pentru cele două locuri din CR care vor rămâne libere începând cu 30 septembrie. Primul care şi-a depus candidatura a fost Mark Gitenstein, fostul ambasador al SUA în România şi avocat de profesie. Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este miercuri, 3 aprilie.

Comitetul Reprezentanţilor este cel care supraveghează modul în care Franklin Templeton administrează activele de 3,5 miliarde de euro ale FP. Din CR mai fac parte Steven van Groningen, preşedintele Raiffeisen Bank, Julian Healy şi Piotr Rymaszewski, directorul general al societăţii de administrare a investiţiilor Octava NFI din Polonia, cei trei fiind aleşi de acţionarii FP în urmă cu un an.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO