ZF 24

Sorin Oprescu, primarul general al Bucureştiului, despre regionalizare: fiecare regiune va trebui să aibă un spital-pilon

Sorin Oprescu, primarul general al Bucureştiului, despre...

Autor: Andrei Cîrchelan

23.09.2013, 10:48 338

Regionalizarea României va trebui să ţină cont şi de poziţionarea marilor spitale, a declarat primarul general al Bucureştiului Sorin Oprescu, prezent la ZF Pharma Summit.

"La viitoarea regionalizare trebuie să se ţină cont de un spital pilon al fiecărei regiuni, cu un spital de asistenţă cronică, şi cred că putem intra în linie dreaptă, să ne ţinem doctorii acasă, să îi trimitem la studii şi să se întoarcă, pentru că ceea ce s-a întâmnplat în ultimii ani e emigrare economică. Oamenii nu mai suportă păcăleala şi nu mai cred într-un orizont bun pentru ei", a spus Oprescu.

Legat de finanţarea şi cheltuielile spitalelor, Oprescu a menţionat că "8-11% din buget, banii plătiţi pentru lumină, întreţinere etc., pentru amenajări şi reparaţii din spital şi eventual pentru consolidări, îi dăm noi de la administraţia locală, dar aceşti bani trebuie să se regăsească în aceeaşi proporţie în achiziţia de materiale sanitare".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO