ZF 24

Spania anunţă un nou impozit pe avere: Guvernul lui Pedro Sanchez va impozita persoanele care deţin active în valoare de cel puţin 3 milioane de euro. Noua taxă va afecta 23.000 de persoane şi va strânge aproximativ 1,5 miliarde de euro pe an

Spania anunţă un nou impozit pe avere: Guvernul lui...

Autor: Andrei Şerbănescu

30.09.2022, 12:41 2223

Spania a anunţat planul pentru un nou impozit pe avere în efortul de a găsi noi modalităţi de colectare de fonduri în contextul inflaţiei în creştere, a anunţat Bloomberg.

Noul impozit pe avere se va aplica persoanelor care au active în valoare de cel puţin 3 milioane de euro (2,9 milioane de dolari) pe an pentru 2023 şi 2024, a declarat joi Ministerul Bugetului.

Noua taxă va afecta 23.000 de persoane şi este de aşteptat să strângă aproximativ 1,5 miliarde de euro. În 2024 se preconizează că alte 204 milioane vor fi strânse cu o creştere de până la 2 puncte procentuale la veniturile de peste 200.000 de euro pe an. Vor exista şi reduceri de taxe pentru cei cu venituri mai mici, în valoare de aproximativ 1,88 miliarde EUR pe doi ani.

Spania a pus în aplicare unele dintre cele mai radicale măsuri de impozitare din Europa, în timp ce guvernul lui Pedro Sanchez încearcă să lupte împotriva crizei costului vieţii. Unele dintre măsurile anti criză au inclus plafonarea preţului gazelor naturale utilizate pentru producerea de energie electrică, subvenţii pentru combustibil şi o propunere de a plăti taxe excepţionale dedicate firmelor energetice şi băncilor.

Inflaţia din Spania a scăzut la 9,3% în septembrie, potrivit datelor preliminare publicate joi. Scăderea a venit după trei luni consecutive în care inflaţia a menţinut nivelul de peste 10%. Spania este singura ţară din Uniunea Europeană care avea deja implementat un impozit pe avere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO