ZF 24

Spaniolii de la Inditex deschid magazin online pentru Zara

Sursa foto: AFP/Mediafax Foto

Sursa foto: AFP/Mediafax Foto

Autor: Cristina Roşca

20.03.2014, 00:00 1075

Grupul spaniol Inditex, liderul pieţei locale de fashion, deschide în acest an în România un magazin online pentru brandul său fanion Zara, potrivit unui raport al companiei. Acesta este al treilea brand cu care grupul intră pe online, după Massimo Dutti şi Pull&Bear.

Potrivit modelului anunţat de grup pentru celelalte două branduri, odată cu lansarea magazinului online Zara clienţii vor putea comanda articole şi vor putea alege ca acestea să fie livrate şi ridicate din magazinele fizice sau acasă. Expedierea comenzilor în magazine va fi gratuită, pe când livrarea standard va costa 19 lei. Zara a intrat pe piaţa locală în 2004 iniţial în franciză, iar trei ani mai târziu grupul spaniol a venit direct şi treptat a adus şapte branduri.

Astăzi sub acest brand sunt deschise 21 de magazine în principalele oraşe din ţară. Inditex este prezent pe piaţa locală cu şapte branduri – Zara, Zara Home, Oysho, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear şi Massimo Dutti. Compania a avut afaceri totale în România de 150 mil. euro în 2012 (ultimul an pentru care există date publice), iar Zara a contribuit cu aproape jumătate, respectiv 74 mil. euro.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO