ZF 24

Sponsorizările din sistemul medical ies la lumină: GSK a plătit 80.000 de euro ca să trimită 170 de medici români la congrese

Sponsorizările din sistemul medical ies la lumină: GSK...

Autor: Ioana David

18.12.2013, 00:06 708
Prinsă în mijlocul unui scandal de corupţie în China, compania farmaceutică britanică GlaxoSmithKline (GSK), care pe piaţa locală se află pe locul şase în topul celor mai mari jucători din industria de profil, a anunţat că renunţă să mai sponsorizeze participarea medicilor la congresele internaţionale şi stopează plăţile către medici pentru servicii precum cele de vorbitori la conferinţe.
 
Este pentru prima dată când o companie farma de top admite că a plătit medici ca să vor­bească la conferinţe despre produse ale com­paniei. Măsura se aplică în toate statele în care GSK este prezentă, iar potrivit Financial Times are loc într-o perioadă în care compania încear­că să-şi repare imaginea şi să-şi refor­meze practicile de lucru pe fondul unui scan­dal în care există suspiciuni că angajaţi ar fi oferită mită în valoare de jumătate de miliard de dolari în China.
 
Mai mult, la nivel internaţional au crescut îngrijorările cu privire la practicile tot mai agresive ale industriei de medicamente, în timp ce pe piaţa americană anul trecut autori­tă­ţile de reglementare au derulat mai multe anchete care s-au finalizat într-un nivel record de amenzi de 3 mld. dolari. În România nu a existat nicio anchetă vizavi de practicile companiilor farmaceutice, acestea nefiind obligate să facă publice infor­maţii precum cele legate de numărul me­dicilor sponsorizaţi, sumele cheltuite sau diverse alte plăţi pe care le fac către personalul medical.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO