ZF 24

Spring, o aplicaţie de shopping pentru mobil care numără printre fondatori şi un român, a luat o finanţare de 25 mil. $

Spring, o aplicaţie de shopping pentru mobil care...

Autor: Adrian Seceleanu

17.04.2015, 09:42 339

Jello Labs, un start-up care a lansat Spring - o aplicaţie de cumpărături care agregă oferte de la mai mult de 700 de branduri şi care pune accent puternic pe imagini cu ţinta de a oferi o experienţă asemănătoare unui mall, şi unde pe lista fondatorilor se află şi românul Octavian Costache (fost angajat la Google), a luat o finanţare de 25 de milioane de dolari de la mai multe nume mari in industrie, scriu Business Insider şi The Verge.

Cele 25 de milioane de dolari au fost oferite de Box Group - fondul unuia dintre fondatori (David Tisch), antreprenorul şi investitorul rus Yuri Milner, Google Ventures - divizia de investiţii a Google, şi Thrive Capital - un fond concentrat pe companiile de media şi internet. În total Spring a luat finanţări de 30 mil. dolari până acum.

Aplicaţia se distinge de rivali prin experienţa vizuală oferită utilizatorilor, care este asemănătoare unor “programe” dedicate fotografiilor precum Instagram sau Pinterest. Orice produs listat de Spring poate fi achiziţionat printr-un singur gest, în condiţiile în care informaţiile privind modalitatea de plată dar şi privind mărimea hainelor sau încălţămintei sunt deja stocate şi nu trebuie să fie introduse decât o singură dată.

Jello Labs nu gestionează toată logistica din spatele unei comenzi, ci doar acţionează ca o interfaţă, preluând comenzile care sunt trimise apoi mai departe către partenerii care se ocupă de procesare, stocuri, livrare, retururi etc. Spring reţine un comision pentru fiecare comandă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO