ZF 24

Ce spune un antreprenor român despre cum este "sprijinit" capitalul local: pentru Nokia au făcut autostradă, iar la noi au tras o linie continuă pe şosea ca să nu mai putem intra cu camioanele la fabrică

Ce spune un antreprenor român despre cum este...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

26.11.2014, 13:59 3164

Octavian Creţu, acţionarul majoritar al Romaqua Group, cel mai mare producător de apă minerală naturală şi cel mai mare angajator din industria băuturilor,  spune că statul nu încurajează investiţiile autohtone, chiar dacă antreprenorii români fac investiţii pe termen lung .

„La fabrica de lângă Alba Iulia ( fabrica Albacher n-red.) am ajuns la investiţii de 65 milioane de euro. Nokia a făcut o fabrică de 50 de milioane de euro la Cluj, iar pentru ei au făcut autostradă cu patru benzi şi cale ferată. Şi Nokia a plecat din România. Noi am investit 65 milioane de euro şi am rămas, nu am plecat. În schimb, ne-au tras o linie continuă pe şosea să nu mai putem intra cu camioanele la fabrică. Aşa susţine statul investiţiile autohtone din păcate”, afirmă Octavian Creţu, unul dintre cei mai importanţi antreprenori români din industria alimentară.

Creţu a răspuns astăzi unei întrebări ZF privind posibilitatea ca România să aibă creştere economică de 5% anual, explicând că există dublă măsură în modul în care statul sprijină investiţiile străine şi pe cele române.

Romaqua Group ocupă locul al doilea în funcţie de cifra de afaceri totală în topul celor mai mari companii din industria băuturilor răcoritoare, după gigantul Coca-Cola HBC şi înaintea celuilalt nume mare din industrie-PepsiCo.

Romaqua Group are în portofoliu branduri precum Borsec, Aquatique, Stânceni (apă minerală), Albacher (bere) sau Giusto ( băuturi răcoritoare). Anul trecut, compania a avut un rulaj de 133 mil. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO