• Leu / EUR4.9030
  • Leu / GBP5.5798
  • Leu / USD4.4936
ZF 24

Start-up-ul local MissionCritical a fost evaluat la peste 5 mil. euro după o investiţie de 500.000 euro

Start-up-ul local MissionCritical a fost evaluat la peste 5 mil. euro după o investiţie de 500.000 euro

Autor: Ioana Niţă

29.04.2020, 08:00 215

Start-up-ul local MissionCritical, care a dezvoltat propria platformă de RPA (Robotic Process Automation), a atras o finanţare de 500.000 euro de la fondul de investiţii Neogen Capital, controlat de antreprenorul Călin Fusu, în urma căreia a fost evaluat la peste 5 milioane de euro. Investiţia va fi alocată în principal pentru dezvoltarea platformei de RPA şi mărirea echipei operaţionale.

“Tratăm cea mai importantă problemă a industriei de RPA tradiţional - investiţii ample şi un orizont de timp incert până în momentul în care eficientizarea proceselor începe. Aşteptările clienţilor sunt total diferite, aceştia îşi doresc să poată automatiza procese de business într-un timp scurt iar modelul nostru de business vine în ajutorul acestora, accelerând utilizarea roboţilor software în companii”, a declarat Mario Popescu, CEO şi cofondator al MissionCritical, strat-up prezentat în cadrul emisiunii ZF IT Generation. El a înfiinţat start-up-ul în urmă cu cinci ani împreună cu Cristian Oftez, iar ulterior a intrat în acţionariat şi George Haber – unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori români din Silicon Valley.

MissionCritical dezvoltă roboţi software pentru a pune la dispoziţia companiilor o modalitate mai rapidă de automatizare de procese. Astfel, cu tehnologia creată de MissionCritical companiile vor putea complementa forţa de muncă umană cu forţă de muncă digitală accesibilă sub forma roboţilor software reutilizabili.

„Asistăm la o schimbare dramatică a procesului de muncă aşa cum îl ştiam până acum. Companiile vor supravieţui prin eficientizarea proceselor adaptându-se din mers şi punând la treabă în mod cât mai eficient şi creativ toate resursele: umane şi digitale. Bariera digital - nedigital este din ce în ce mai subţire. Ca să supravieţuieşti trebuie să foloseşti tehnologia”, a precizat Călin Fusu, CEO-ul Neogen.

Roboţii MissionCritical lucrează pentru companii locale şi internaţionale precum Ana Hotels, Hilton, Marriott sau Xerox, start-up-ul având parteneriate strategice cu Bitsoft, Bittnet, Microsoft şi Neogen.

„Viziunea noastră este să eficientizăm şi să automatizăm procesele de lucru ale companiilor. Bazându-ne pe machine learning şi inteligenţă artificială, deschidem drumul unei noi industrii, mai simplu de înţeles, care va revoluţiona modul în care noi oamenii suntem obişnuiţi să muncim”, a punctat George Haber, partener şi membru al board-ului MissionCritical, responsabil de dezvoltarea companiei în Asia şi SUA.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9030
Diferență: 0,2208
Ieri: 4.8922
Azi: 4.4936
Diferență: 0,0178
Ieri: 4.4928
Azi: 5.5798
Diferență: 0,3345
Ieri: 5.5612
Azi: 4.8925
Diferență: 0,2705
Ieri: 4.8793