ZF 24

Start-up-ul Remote Stories aduce în România o soluţie software din Silicon Valley pentru problema momentului: cum să administrezi echipele care lucrează şi de la birou şi de acasă

Start-up-ul Remote Stories aduce în România o soluţie...

Autor: Ioana Niţă

24.03.2021, 08:00 159

Remote Stories, start-up local axat pe servicii şi soluţii dedicate conceptului de muncă de la distanţă, a încheiat un parteneriat pentru furnizarea în exclusivitate pe piaţa din România şi Republica Moldova a soluţiei software de management al echipelor Octonius, dezvoltată de doi români în Silicon Valley. Soluţia permite gestionarea echipelor indiferent de locaţia din care lucrează membrii acestora – remote, hibrid sau de la birou, din ţări sau de pe continente diferite, Octonius fiind utilizată în prezent de companii mari precum BRD Societe Generale, Telefonica şi Naţiunile Unite la nivel global.

“Am stabilit ca mai întâi să testăm pentru o perioada piaţa din România şi Moldova, să vedem cât de receptive sunt companiile locale să investească într-un soft de work management pentru că piaţa locală este foarte diferită de piaţa americană sau cea din vestul Europei. Pe pieţele acestea companiile sunt mai deschise să investească în tehnologie. Aşadar, în prima etapa ne vom axa în principal pe brand awareness şi discuţii cu reprezentanţii companiilor pe care le ţintim”, a declarat pentru ZF Mara Eliza Barză, co-fondator Remote Stories alături de Amalia Ştefan.

Proiectul Octonius a fost demarat de românii Cosmin Ciobanu şi Cristian Ivan, împreună cu austriacul Chris H. Leeb şi indianul Anoop K. Nayak în 2013 în Palo Alto din Silicon Valley (California, SUA), axându-se încă de la început pe colaborarea între echipe. Soluţia a fost adaptată şi îmbunătăţită constant devenind o platforma completă de work management. Practic, Octonius reuneşte echipele şi le ajută să lucreze împreună într-un singur mediu digital, fie că este vorba de echipe care lucrează remote, hibrid sau de la birou, din ţări sau de pe continente diferite.

„Octonius este soluţia Go To pentru munca în echipă întrucât susţine productivitatea muncii şi performanţele angajaţilor şi colaboratorilor. Oferă transparenţă, acurateţe şi rapiditate în planificarea muncii, gestionarea resurselor, implementarea proiectelor şi raportarea rezultatelor. Platforma conectează persoanele din echipe la obiectivele comune şi susţine performanţele ridicate, totul într-o siguranţă deplină a datelor”, spune Amalia Ştefan, cofondator Remote Stories.

Prin colaborarea cu Octonius, start-up-ul local Remote Stories se extinde pe zona de funizare de soluţii high-tech pentru companii. Start-up-ul mai are în portofoliu o soluţie software pentru industria hotelieră şi are în plan să adauge şi o soluţie de management pe zona agrotech.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO