ZF 24

Statele vest-europene au fost principalii beneficiari ai fondurilor europene in 2006

25.09.2007, 13:48 18

Statele vest-europene au fost, anul trecut, principalii beneficiari ai fondurilor europene, agricultorii din Franta obtinand cea mai mare parte a sumelor alocate sectorului agricol, in timp ce Spania si Italia au primit cei mai multi bani pentru proiecte de infrastructura, relateaza Euobserver, citat de Mediafax.

Potrivit unui raport financiar, privind alocarea bugetului UE in anul 2006, prezentat de catre Comisia Europeana, statele vest-europene domina lista celor mai importanti beneficiari ai fondurilor europene, dar decalajul fata de membrii mai noi ai blocului comunitar s-a redus.

Cea mai mare parte a platilor directe pentru agricultori din fondurile europene a fost orientata catre Franta, reprezentand 20,3% din suma totala alocata sectorului agricol, urmata de Spania - 13,4% si Germania - 13,2%.

Spania a atras cea mai mare pondere a fondurilor structurale, destinate co-finantarii europene a marilor planuri de investitii, respectiv 17,8%, urmata de Italia - 14% si Germania - 13,6%.

Impreuna, cele zece state care au devenit membri ai comunitatii europene in anul 2004 au atras 11,5 miliarde de euro sub forma de fonduri europene, reprezentand aproape 12% din cheltuielile totale ale comunitatii europene in 2006, pondere de doua ori mai mare decat cea inregistrata in anul aderarii, cand volumul fondurilor absorbite s-a ridicat la 2,4 miliarde de euro.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO