ZF 24

Stephane Batoux pleacă la finalul lunii martie de la conducerea Albalact

Stephane Batoux pleacă la finalul lunii martie de la...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

15.02.2017, 15:46 490

Stephane Batoux, managerul francez care a preluat în iunie 2014 funcţia de director general al Albalact, cel mai mare producător de lactate, va pleca la finalul lunii martie de la conducerea companiei. Astfel, Stephane Batoux părăseşte producătorul de lactate la doi ani şi jumătate de când a fost cooptat în echipa companiei dezvoltate de familia Ciurtin şi la câteva luni după ce grupul francez Lactalis a devenit acţionarul majoritar al Albalact.

Înainte de a prelua funcţia de director general al Albalact, Stephane Batoux a condus în România mai întâi operaţiunile Danone, liderul pieţei de iaurturi, şi mai apoi cele ale Coca-Cola HBC, cel mai mare îmbuteliator de băuturi. El a început să lucreze în România în 2009.

Anterior venirii în România, Ba­toux a ocu­pat poziţia de director gene­ral al fi­lia­lei Da­none din Ucraina, după ce a de­ţi­nut funcţia de pur­chasing dire­ctor în ca­drul filialei italiene a gru­pu­lui Reckitt Ben­kiser. El este absolvent al Uni­versity of Kent şi a finalizat studiile de ma­nage­ment în cadrul École Supe­rieure de Com­merce (HEC) din Bordeaux, Franţa.

Albalact era în 2015 ( ultimul an pentru care există date financiare pe mfinante.ro pentru toate companiile) cel mai mare producător de lactate după cifra de afaceri. Albalact SA, companie cotată la BVB, a raportat în acel an o cifră de afaceri de 511 milioane de lei. La începutul anului trecut, familia Ciurtin şi fondul de investiţii RC2, acţionari majoritari ai Albalact, au semnat un acord de vânzare către grupul francez Lactalis a acţiunilor pe care le deţineau. În toamna anului trecut, Lactalis a devenit acţionar majoritar al Albalact, după ce a lansat o ofertă publică de preluare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO