ZF 24

Românii nu-şi mai cumpără apartamente: Piaţa imobiliară o ia la vale: creditele ipotecare acordate s-au prăbuşit cu 12% faţă de august 2017

29.09.2018, 15:00 2641

Specialiştii din piaţă mizează pe o creştere a cererii de credite în această perioadă şi pe fondul „îngrămădirii populaţiei“ la un credit neîngrădit de temutul regulament al BNR privind îndatorarea populaţiei.

Creşterea soldului credi­telor ipotecare în lei a încetinit în luna august 2018, atât faţă de luna anterioară, cât şi faţă de luna august a anului trecut, datele BNR indicând că în bilanţurile băncilor s-au mai adăugat împrumuturi pentru achiziţia unei locuinţe în valoare de 740 milioane de lei. 

De exemplu, în luna iulie 2018 stocul de credite a urcat cu 890 milioane de lei, în timp ce în august 2017 majorarea a fost de 840 milioane de lei. 

Brokerii anticipau o încetinire a creşterii pe fondul epuizării garanţiilor Prima casă, dar şi al unui apetit mai mic pentru accesarea unui credit ipotecar în luniile de vară. Temperarea nu va dura mult, estimează aceştia, iar noi vârfuri ale volumului de credite vor fi înregistrate în special în lunile octombrie şi noiembrie. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO