ZF 24

Strategia băncii americane Citi în criza coronavirusului. Ivan Vrhel, CEO al Citibank România: Aceasta nu este o criză financiară. Băncile şi sistemul financiar sunt într-o formă solidă şi suntem aici pentru a ajuta economia

Ivan Vrhel, CEO al Citibank România

Banca rămâne bine poziţionată din perspectiva capitalului şi a lichidităţii. Avem un bilanţ puternic şi vom continua să ne sprijinim activ clienţii în această perioadă dificilă, demonstrând stabilitatea instituţiei noastre globale.

Ivan Vrhel, CEO al Citibank România Banca rămâne bine poziţionată din perspectiva capitalului şi a lichidităţii. Avem un bilanţ puternic şi vom continua să ne sprijinim activ clienţii în această perioadă dificilă, demonstrând stabilitatea instituţiei noastre globale.

Autor: Claudia Medrega

11.06.2020, 20:30 124

♦ Sprijinul financiar pentru relansarea economiei ar trebui să se acorde cu prioritate acelor sectoare care au potenţialul de a se dezvolta la nivel local şi chiar internaţional: producţie/auto, industria agroalimentară, economie digitală - software, instrumente de productivitate, comerţ online, în opinia şefului Citibank România, sucursala locală a puternicului grup bancar american cu acelaşi nume.

Sectorul bancar este unul ciclic, sensibil la dinamica creşterii economice, iar un mediu caracterizat prin rate scăzute ale dobânzii şi un şoc al cererii, care depinde foarte mult de factori imprevizibili, reprezintă cu siguranţă un context dificil pentru bănci, a declarat Ivan Vrhel, CEO al Citibank România pentru ZF.

„Cu diferite industrii afectate inegal şi, prin urmare, cu perioade de revenire anticipat inegale, este dificil să ne aştep­tăm la o recuperare rapidă. Totuşi, aceas­ta nu este o criză financiară - băn­cile şi sistemul financiar sunt într-o for­mă solidă şi suntem aici pentru a ajuta eco­nomia“, a transmis şeful Citibank România pentru catalogul Cei mai mari jucători din economie, ediţia 2020, pe care ZF îl va lansa în perioada următoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO