ZF 24

Studiu EY: Incertitudinea fiscală, birocraţia şi nivelul taxelor sunt cel mai mare obstacol în crearea şi dezvoltarea unei firme

Bogdan Ion, country managing partner la EY România: Susţinerea antreprenorilor este una dintre măsurile care pot crea o fundaţie puternică pentru creşterea economică.

Bogdan Ion, country managing partner la EY România: Susţinerea antreprenorilor este una dintre măsurile care pot crea o fundaţie puternică pentru creşterea economică.

Autor: Claudia Medrega

14.02.2014, 00:03 114

Majoritatea antreprenorilor români consideră în continuare dificil accesul la finanţare şi cred că mediul de reglementare şi impozitare s-a deteriorat în 2013, cel mai mare obstacol în crearea şi dezvoltarea unei firme fiind incertitudinea fiscală, birocraţia şi nivelul taxelor, potrivit studiului EY - „Antreprenorii vorbesc: Barometrul antreprenoriatului românesc 2013“.

„Antreprenorii joacă un rol vital în orice economie sănătoasă. În ultimii ani, mai ales în contextul economic dificil, rolul lor a devenit din ce în ce mai vizibil şi mai evident: antreprenorii creează locuri de muncă atunci când puţini se gândesc să facă angajări, sunt cei care văd oportunităţi în criza economică şi care fac investiţii inclusiv în recesiune. De aceea, susţinerea antreprenorilor şi a celor care iau în calcul opţiunea de a deveni antreprenori este una dintre măsurile care pot crea o fundaţie puternică pentru creşterea economică“, afirmă Bogdan Ion, country managing partner la EY România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO