ZF 24

Studiu KPMG: Doar o treime din banci pot face fata unui dezastru

Studiu KPMG: Doar o treime din banci pot face fata unui dezastru
12.02.2009, 19:07 34

Doar o treime din jucatorii din sistemul financiar-bancar din Romania sunt pregatiti sa faca fata unui dezastru, potrivit unui studiu KPMG realizat la sfarsitul anului 2008.

"Romanii au o zicala: cumpara-ti vara sanie si iarna caruta. Interpretarea este simpla: sa fii pregatit. Desi primul lucru la care ne gandim atunci cand vorbim despre continuitatea unei afaceri este sa fim pregatiti pentru evenimente neasteptate, odata cu trecerea timpului acest concept a devenit din ce in ce mai complex", spune Mihai Rada, senior manager in cadrul KPMG.

Acele organizatii care efectueaza analize de evaluare a riscului si a impactului asupra afacerii in mod regulat, au o viziune mai buna si mai actualizata asupra importantei propriilor procese de business.

"Intr-o vreme in care intrebarea cea mai frecventa pe buzele fiecarui manager este Ce va aduce ziua de maine?, efectele unei amenintari generale, cum ar fi un incendiu in sediul central sau un atac informatic, ar putea fi dezastruoase pentru o institutie financiara nepregatita", spune Aurelia Costache, KPMG IT Advisory Partner.

Studiul s-a derulat prin organizarea de grupuri de lucru cu persoanele responsabile dintr-un numar de institutii financiar-bancare de pe piata locala care administreaza peste 70% din totalul activelor de pe piata bancara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO