ZF 24

Stupu: Proiectele de card, prescripţie şi DES vor fi puse în practică exclusiv de CNAS

Autor: Liviu Dadacus - Mediafax

16.11.2011, 15:15 391

Consilierul preşedintelui CNAS, Marius Stupu, a declarat, miercuri, la Forumul Român de Sănătate, organizat de CNAS şi MEDIAFAX, că proiectele privind cardul de sănătate, prescripţia şi dosarul electronic de sănătate (DES) vor fi implementate exclusiv de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

"Atât proiectul de card, cât şi proiectele de prescripţie şi dosar electronic - deşi CNAS a ţinut cont de ce se întâmplă în lume şi cum anume s-a produs analiza în străinătate pentru aceste proiecte, pentru aceste proiecte dezvoltate de CNAS şi propuse de CNAS, unele cu surse de finanţare directă, cum este cardul, şi cele cu finanţare europeană - sunt exclusiv gândite şi vor fi puse în practică exclusiv de CNAS", a spus Stupu.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu a încheiat niciun parteneriat cu nimeni privind aceste proiecte, a precizat Marius Stupu.

"Nu am intrat în nicun fel de parteneriat pentru aceste proiecte. Sunt strict ale CNAS, sunt propuse de CNAS şi vor fi implemetate de CNAS", a subliniat Stupu.

Forumul Român de Sănătate este organizat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi MEDIAFAX. La lucrările Forumului sunt abordate teme precum reforma sănătăţii - în slujba creşterii calităţii serviciilor medicale, informatizarea în sănătate - instrument de modernizare a statului, dosarul electronic de sănătate şi prescripţia electronică - proiecte naţionale, componente ale strategiei e-sănătate din România.

Alte teme vizează cardul naţional de sănătate - mijloc de îmbunătăţire a gestionării resurselor financiare prin prevenirea fraudei, precum şi măsurile pentru o mai bună funcţionare a colaborării sistemului sanitar cu furnizorii de servicii medicale şi cu asociaţiile de pacienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO