ZF 24

SUA - Turnura neasteptata in privinta problemelor cu pedala de acceleratie: masinile Ford au produs 20 de accidente mortale in urma accelerarilor. Autoritatile au considerat ca de vina au fost soferii

15.03.2010, 19:34 29

Autoritatile americane au inregistrat mai multe victime in urmaaccidentelor produse de apasarea involuntara pedalei de acceleratiepentru masinile produse de Ford Motor si Chrysler Group la un locdecat de cele produse de Toyota, in ultimele trei decenii, in toatecazurile considerandu-se ca de vina au fost soferii, informeazaBloomberg.

59 din cele 110 accidente mortale atribuite accelerariineasteptate a masinilor au fost cauzate de alte masini decat celeproduse de Toyota, conform datelor autoritatii americane pentrusiguranta traficului (NHTSA).

Agentia a primit 15.174 plangeri cu privire la accelerareainvoluntara in ultimii zece ani si a deschis 141 anchete prin caresa investigheze fenomenul, 112 dintre acestea fiind inchise fara ase lua decizii impotriva producatorilor auto. Tragerea acelorasiconcluzii de catre NHTSA cu privire la accelerarile involuntarecare au produs accidente, in care totul era pus pe seama soferilor,a condus la neluarea in serios a acestor plangeri, anchetatoriiajungand sa incheie foarte repede astfel de anchete.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO