ZF 24

SUA va trimite încă 4,5 miliarde de dolari în Ucraina

SUA va trimite încă 4,5 miliarde de dolari în Ucraina

Autor: Mediafax

08.08.2022, 19:36 144

Statele Unite ale Americii vor oferi încă 4,5 miliarde de dolari guvernului ucrainean, a anunţat luni Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), conform Sky News. 

Finanţarea, coordonată cu Departamentul Trezoreriei SUA prin intermediul Băncii Mondiale, va ajuta guvernul ucrainean să îşi menţină funcţiile esenţiale, inclusiv asistenţa socială şi financiară pentru populaţia săracă în creştere, pentru copiii cu dizabilităţi şi pentru milioanele de persoane strămutate în interiorul ţării pe fondul războiului.

Această sumă ridică sprijinul bugetar al SUA de la invazia Rusiei la 8,5 miliarde de dolari şi urmează transferurilor anterioare de 1,7 miliarde de dolari în iulie şi de 1,3 miliarde de dolari în iunie, a precizat USAID.

"Statele Unite rămân angajate să sprijine Ucraina şi poporul său în urma războiului neprovocat şi nejustificat al Rusiei", a declarat USAID într-un comunicat.

Injecţia de bani vine în contextul în care războiul din Ucraina a intrat în cea de-a şasea lună, cu milioane de ucraineni strămutaţi şi cu autorităţile avertizând asupra unor probabile penurii de gaze la iarnă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO