ZF 24

Sub un munte de presiune din partea clienţilor şi investitorilor, Coca-Cola, PepsiCo, Starbucks şi McDonald's au anunţat marţi că vor suspenda operaţiunile din Rusia

Sub un munte de presiune din partea clienţilor şi...

Autor: Ştefan Stan

09.03.2022, 00:02 2290

PepsiCo, Coca-Cola, McDonald's şi Starbucks au anunţat marţi că îşi suspendă activitatea în Rusia după invazia Ucrainei, un pas înapoi făcut de patru mărci americane emblematice, scrie CNBC. 

Pepsi este vândut în Rusia de peste şase decenii. McDonald's a deschis primul restaurant din Uniunea Sovietică la Moscova, cu doar câteva luni înainte de prăbuşirea URSS. În ultimele zile, toate cele patru companii au atras critici masive pentru că au continuat să opereze în Rusia în timp ce alte companii americane s-au retras şi au pus pauză la vânzări.

"Inimile noastre sunt alături de oamenii care îndură efecte de neconceput în urma acestor evenimente tragice din Ucraina", a declarat Coca-Cola într-o scurtă declaraţie marţi după-amiază. "Vom continua să monitorizăm şi să evaluăm situaţia pe măsură ce circumstanţele evoluează".

Rusia reprezintă una dintre puţinele regiuni din lume în care rivalul Coca-Cola, PepsiCo, are o prezenţă mai mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO