ZF 24

Subiectele la Evaluarea Naţională 2014 la Limba Română

Subiectele la Evaluarea Naţională 2014 la Limba Română

Autor: Andreea OFIŢERU

23.06.2014, 11:10 386

Aproximativ 167.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a susţin luni proba scrisă la limba română. Numărul absolvenţilor înscrişi la Evaluare Naţională 2014 este mai mic cu 28.000 faţă de numărul de elevi înscrişi în clasa a VIII-a în anul şcolar 2013/2014, adică 195.000 de elevi.

La primul subiect, absolvenţii de clasa a VIII-a au primit un text la prima vedere din poezia Rânduri pentru Anul Nou“, de Ion Minulescu. Pe baza acestuia , elevii au avut de rezolvat cinci cerinţe: sinonime pentru cinci cuvinte, explicarea unei virgule, precizarea măsurii primelor două versuri ale poeziei, numirea a două trăsături ale genului liric şi explicarea titlului.

Tot pe baza acestui text, absolvenţii claselor a VIII-a au avut de redactat o compunere în care să-şi exprime opinia despre semnificaţia mesajului poeziei semnate de Minulescu.

La subiectul al doilea, elevii au avut de rezolvat şase cerinţe pe baza unui text publicistic la prima vedere.

La ultimul punctul, elevii au avut de redactat o naraţiune de 80-150 de cuvinte în care să povestească o întâmplare petrecută în timpul unui eveniment organizat la şcoală în cadrul căruia au întâlnit un scriitor postmodern.

Citiţi mai mult pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO