ZF 24

Sucursala reţelei globale de antreprenori Endeavor lansează prima ediţie locală a programului Scale Up by Endeavor pentru consilierea startup-urilor cu creştere accelerată în vederea exinderii afacerii şi la nivel international

Sucursala reţelei globale de antreprenori Endeavor...

Autor: Roxana Rosu

09.07.2024, 13:35 75

Endeavor România, sucursala reţelei globale de antreprenori Endeavor, lansează prima ediţie locală a programului Scale Up by Endeavor, prezent deja în alte 27 de pieţe, care vizează consilierea startup-urilor cu creştere accelerată în vederea extinderii afacerii.

Programul este susţinut de partenerul principal, UniCredit Bank, şi implementat cu ajutorul companiilor reprezentate în boardul Endeavor România, precum Dedeman, Globalworth, Banca Transilvania, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Autonom, RTPR, Centrico, and EY.

"Programul Endeavor Scale Up este un pas natural pentru noi în creşterea impactului asupra ecosistemului local, oferind expertiza Endeavor către un număr din ce în ce mai mare de antreprenori români. Nevoile startupurilor care au tracţiune locală, o rundă de finanţare de succes dar ţintesc pieţe regionale sau globale sunt mai complexe şi necesită un set diferit de strategii şi instrumente pentru a duce afacerile la un alt nivel de dezvoltare.", a declarat Mihnea Crăciun, Director General, Endeavor România.

Programul durează 6 luni şi începe cu o evaluare a provocărilor şi punctelor forte unice ale fiecărei companii, rezultând într-un plan de acţiune personalizat pentru scalare.

Ulterior, participanţii vor beneficia de sesiuni de mentorat unu-la-unu cu experţi din industrie, investitori şi operatori globali din reţeaua Endeavor.  Programul include de asemenea sesiuni care abordează nevoile specifice ale cohortei. Aceste sesiuni se vor concentra pe domenii critice, cum ar fi extinderea în alte pieţe, accesul la capital, strategii de intrare pe piaţă (GTM) şi/sau dezvoltarea echipei, acoperind toate aspectele esenţiale ale creşterii afacerii.

 “Programul Endeavor Scale Up reprezintă o dovadă a maturizării ecosistemului antreprenorial românesc şi completează excelent programele existente de incubare. Ne dorim ca acest program să servească drept rampă de lansare startupurilor din România, să le ajute să devină scaleupuri de succes şi să inspire un număr mai mare de români să aibă încredere în viziunea lor şi să construiască companii care inovează cu adevărat.”, spune Vargha Moayed, White Star Capital Venture Partner, Preşedintele Boardului Endeavor România.

Programul este destinat exclusiv fondatorilor şi percepe o taxă de participare de 2.000 euro per companie.

Perioada de înscrieri se încheie pe 9 august 2024.