ZF 24

Summit G20: Nu trebuie sa facem "greseala istorica" de a opri acum ajutoarele financiare de stat

Summit G20: Statele nu trebuie sa faca "greseala istorica" de a opri acum ajutoarele financiare guvernamentale
06.09.2009, 17:36 26

Limitarea bonusurilor acordate bancherilor si masurile de iesire din recesiune au fost au fost principalele subiecte dezbatute de ministrii de Finante din cele mai industrializate 20 de state ale lumii, reuniti la sfarsitul acestei saptamani la Londra.

Premierul britanic Gordon Brown a avertizat ca retragerea ajutoarelor guvernamentale din economie ar putea fi prematura. “Ar fi o eroare de proportii istorice daca am repeta greselile anilor ’30. Riscurile inca raman si a retrage masurile extraordinare implementate in ultimul an ar fi o greseala extrem de serioasa”, a punctat Brown.
Ministrii G20 au acceptat sa-si continue pentru moment misiunea de salvatori ai economiilor nationale, dar vor pune la punct strategii de a retrage de pe piata aceste ajutoare, potrivit unui oficial german.

Ministrul britanic de finante Alistair Darling precum si omologul sau german Peer Steinbruck s-au numarat printre oficialii care au sustinut ideea ca ajutoarele guvernamentale, estimate de premierul Brown la 5.000 mld. dolari (3.500 mld. euro), sunt inca necesare pentru combaterea definitiva a recesiunii. “Momentul in care poti sa lansezi o strategie de exit este atunci cand poti spune ca ajutoarele au actionat literlamente eficient”, a afirmat Darling.

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO