ZF 24

Surpriză la Erste: Bernd Spalt, CEO grupului financiar care deţine şi BCR, a decis să nu prelungească mandatul care se încheie în iunie 2023

Surpriză la Erste: Bernd Spalt, CEO grupului financiar...

Autor: Roxana Rosu

13.05.2022, 13:08 1342

Bernd Spalt, CEO Erste Group, care deţine şi BCR, a anunţat, cu un an înainte de terminarea mandatului, că nu va prelungi contractul, acesta urmând să se încheie pe 30 iunie 2023.

Decizia lui are la bază o serie de diferenţe de opinie cu privire la strategia pe termen lung a grupului financiar.

”Bineînţeles că respectăm decizia lui  Bernd Spalt şi as vrea să îi mulţumesc încă de acum pentru realizările din perioada în care a fsot CEO.  Grupul are o evoluţie excepţională,după cum arată şi rezultatele financiare record. În ultimii 32 de ani, Bernd Spalt a avut o contribuţie importantă la succesul Erste în diferite domenii, chiar şi în perioade dificile. In numeroasele crize din trecut, viziunea lui stratefică, perseverenţa şi intergritatea personală au făcut ca cel mai important grup financiar din regiune să se afle într-o poziţie atât de bună”, a declarat Friedrich Rödler, preşedintele Consiliului de Supraveghere al Erste Group.

Consiliul de Supraveghere va iniţia procesul de identificare a unui succesor, după adunarea generală din 18 mai 2022.

”Vreau să mulţumesc tuturor angajaţilor Erste Group, colegilor din consiliul de coducere şi echipei mele pentru colaborarea excelentă din ultimii ani. Îi mulţumesc lui Friedrich Rödler pentru cooperare, marcată de corectitudine şi respect. Erste a fost casa mea profesională şi m-am simţit mereu norocos că am reuşit să duc ideea unei bănci de economii în toate ţările în care este prezent Grupul. Erste este o bancă excelentă şi va continua să fie la fel”, a spus Bernd Spalt.

El ocupă funcţia de CEO al Erste Group din ianuarie 2020.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO