ZF 24

Surpriză la SIF Oltenia: Niciuna din propunerile de dividend nu a fost aprobată

Surpriză la SIF Oltenia: Niciuna din propunerile de...

Autor: Roxana Pricop

29.04.2014, 16:18 649

Acţionarii SIF Oltenia (SIF5) nu au aprobat cele două propuneri de dividende, prima din partea Consiliului de Administraţie al societăţii, şi cea de-a doua susţinută de grupul de acţionari format din fondurile ING şi omul de afaceri Gheorghe Iaciu, din profitul de 130 milioane de lei făcut anul trecut.

UPDATE

Acţiunile SIF Oltenia (SIF5) au scăzut cu peste 7% după ce AGA nu a luat marţi nicio decizie în privinţa propunerilor de dividend, respingând atât propunerea Consiliului de Administraţie, cât şi solicitarea unor acţionari care au cerut un dividend mai mare decât cel propus de administratori.

Acţiunile SIF Oltenia au fost suspendate de la tranzacţionare până la ora 16:25, pentru întrunirea AGA şi informarea investitorilor cu privire la deciziile luate.

La reintrarea la transfer, cotaţia acestor titluri a scăzut cu 6,1%, la 1,77 lei, iar în următoarele 20 de minute corecţia s-a dus la 8,75%, preţul ajungând la 1,72 lei.

Până la ora 17:16, au fost realizate 172 de transferuri cu acţiunile SIF Oltenia, în valoare cumulată de 625.000 de lei. La ora menţionată, titlurile companiei erau cotate la 1,751 lei, preţ cu 7,11% sub închiderea de luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO