Surse: Cea mai mare tranzacţie din retail, aproape de final: Fondul de investiţii Mid Europa Partners a câştigat lupta pentru lanţul de supermarketuri Profi

23 nov 2016 Autor: Cristina Rosca

Fondul de investiţii Mid Europa Partners, care deţine şi reţeaua privată de sănătate Regina Maria, a câştigat lupta pentru retailerul Profi. În runda finală lupta s-a dat între două fonduri de investiţii, Mid Europa Partners şi BC Partners. Vânzătorul este tot un fond de investiţii, Enterprise Investors. Valoarea tranzacţiei este de peste 350 mil. euro, potrivit surselor din piaţă

Mid Europa Partners, care a preluat anul trecut operatorul de servicii medicale private Regina Maria, este unul dintre cele mai importante fonduri de investiţii orientate pe Europa Centrală şi de Est, administrând fonduri în valoare totală de 4,3 mld. euro. Compania a început după preluarea reţelei Regina Maria să se uite mai atent la piaţa locală, participând la mai multe dintre tranzacţiile locale în faza ofertelor neangajante. „Ei se uită la orice este de vânzare. Au depus ofertă neangajnată şi pentru Billa (cumpărăta de Carrefour, n.red.)”, spunea anterior o sursă din piaţă.

Exclusiv Anuar ZF: Profi, evaluată la 398 mil. euro

Reţeaua de aproape 500 de supermarketuri Profi este evaluată la 398 de milioane de euro în anuarul 100 Cele mai valoroase companii din România realizat de Ziarul Financiar în parteneriat cu compania BT Capital Partners. În anuarul ce urmează să apară pe piaţă până la finalul acestui an Profi ocupă poziţia 50, în urcare de pe 63 în anul anterior. Valoarea Profi a crescut cu aproape 60% comparativ cu anul anterior. În această perioadă reţeaua a deschis peste 100 de magazine şi businessul s-a majorat cu circa 50%.

Expansiunea puternică vine în contextul în care Profi a fost scos oficial la vânzare acum câteva luni. După negocieri aprinse, fondul de Investiţii Mid Europa Partener a ieşit câştigător, potrivit surselor din piaţă. Câştigătorul ar putea fi anunţat astăzi. Tranzacţia, evaluată la peste 350 mil. euro, devine cea mai mare din retail. În runda finală rămăseseră două fonduri de investiţii: Mid Europa Partners şi BC Partners. Vânzătorul este un alt fond, Enterprise Investors.

 
 
Cuvinte cheie:
europa
, fond de investitii
, lupta
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide