ZF 24

Susli readuce Praktiker pe profit după cinci ani în care retailerul a adunat pierderi de 280 de milioane de lei

Omer Susli, acţionar al Praktiker Am avut o serie de reduceri de costuri, din renegocierea chiriilor, energie sau curăţenie, dar am reuşit şi reclasificarea contractelor de leasing în contabilitate.

Autor: Ioan Dornescu

06.05.2015, 14:21 28574

Antreprenorul de origine turcă a construit bugetul Praktiker din acest an pe o creştere a vânzărilor cu 11%. Şi anul trecut cifra de afaceri a crescut uşor.

Retailerul de bricolaj Prak­tiker, preluat în prima parte a anului trecut de omul de afaceri de origine turcă Omer Susli, a trecut pe profit în 2014, cu un câştig net de 90 de milioane lei (20,5 mili­oane euro) după pier­derile de 72 de milioane de lei (16,4 mi­lioane euro) din 2013.

Revenirea pe profit vine la capătul mai multor optimizări de costuri pe servicii şi utilităţi, precum şi după renegocieri de contracte.

„Explicaţiile pri­vind trecerea pe profit sunt foarte multe. Am avut o serie de reduceri de costuri din re­negocierea chi­riilor, energie sau cu­răţenie, dar am reuşit şi reclasi­ficarea contrac­te­lor de leasing în contabilitate“, a declarat Susli pentru ZF.

În perioada 2009-2013 pier­derile Praktiker s-au ridicat la aproape 280 de milioane de lei, cele mai abrupte fiind în 2011, când a fost înregistat un rezultat negativ de 82 de milioane de lei, potrivit datelor raportate la Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO