ZF 24

Tanasescu, la "Dupa 20 de ani", transmisa la Pro TV: Liderii politici trebuie sa se inteleaga pentru ca bugetul pe 2010 sa fie aprobat pana pe 10 decembrie, altfel Romania va avea mari probleme

Tanasescu, la "Dupa 20 de ani", transmisa la Pro TV: Liderii politici trebuie sa se inteleaga pentru ca bugetul pe 2010 sa fie aprobat pana pe 10 decembrie, altfel Romania va avea mari probleme
30.10.2009, 15:28 40

Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI, a declarat laemisiunea "Dupa 20 de ani" care va fidifuzata duminica de la ora 10:00 la Pro TV, ca bugetul pe 2010trebuie neaparat aprobat pana pe 10 decembrie, pentru ca Romania sapoata primi a treia transa de la FMI, de 1,5 miliarde euro, banicare sunt neaparat necesari statului, pentru sustinereacheltuielilor.

El a facut un apel la liderii politici sa inteleaga situatia incare este Romania si sa ajunga la o intelegere pentru ca bugetul pe2010 sa fie aprobat pana la data respectiva.

Mihai Tanasescu, impreuna cu negociatorii FMI, Bancii Mondialesi Comisiei Europene, sunt la Bucuresti pentru doua zile, inincercarea de a-i convinge pe toti liderii politici sa ajunga la unconsens pentru adoptarea conditiilor cerute in acordul cu FMI.

In cazul in care Romania nu va primi banii de la FMI, pentru cabanii de la Comisia Europeana nu mai pot veni pana la finalulanului din cauza procedurilor, statul va avea mari probleme inasigurarea platii salariilor si pensiilor la final de an.

Pentru a face rost de bani, Ministerul Finantelor va trebui sase imprumute de pe piata interna, care este deja secatuita, ceea cear duce la cresterea dobanzilor la lei si chiar a cursului.

Vedeti ce a declarat reprezentantul Romaniei la FMI, MihaiTanasescu, cu privire la euro, finantele statului, situatiapolitica actuala si propunerea care i s-a facut de a fiprim-ministru, duminica, incepand cu ora 10:00, la emisiunea"Dupa 20 de ani", transmisa pe postul Pro TV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO