ZF 24

Tara din europa unde 70% din populatie a facut COVID in ultimele luni

Tara din europa unde 70% din populatie a facut COVID in...

Autor: Andrei Şerbănescu

22.03.2022, 16:31 1845

Danemarca, una dintre primele ţări afectate de varianta omicron a COVID-19, estimează că aproximativ 70% din populaţia sa adultă a contractat virusul de la începutul lunii noiembrie, conform  Bloomberg.

Estimarea se bazează pe datele privitoare la anticorpii donatorilor de sânge cu vârste cuprinse între 17 şi 72 de ani, potrivit unui raport publicat marţi de institutul naţional pentru boli infecţioase. Rata este mai mare decât sugerează testele oficiale: ţara de 5,8 milioane a înregistrat aproximativ 3 milioane de rezultate pozitive în total. Excluzând reinfecţiile, aproximativ 50% din populaţie a fost testată pozitiv.

Acest lucru explică de ce numărul de noi cazuri zilnice a scăzut în prezent, deoarece Danemarca a atins un nivel ridicat de imunitate, ajutată şi de programele de vaccinarea, declarat Henrik Ullum, şeful institutului. Ţara nordică a ridicat restricţiile la 1 februarie, deoarece tulpina omicron s-a dovedit mai puţin periculos decât variantele anterioare, permiţând spitalelor să facă faţă infecţiilor. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO