ZF 24

Tarifele pentru politele RCA sunt subevaluate cu 30%

19.12.2007, 16:15 19

Tarifele practicate de companiile de asigurari pentru politele auto RCA sunt mai scazute cu aproximativ 30% fata de nivelul impus de cuantumul rezervelor, a declarat, astazi, directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari, Cristian Constantinescu.

El a afirmat ca sumele aduse de actionari in acest an ca aport la capitalul social al asiguratorilor au depasit 100 milioane de euro.

"Asa s-a intamplat si in 2006, cand infuziile de capital s-au situat la circa 130 milioane de euro", a spus Constantinescu.

Reprezentantul Allianz-Tiriac a precizat ca aceasta situatie nu mai poate continua si a propus ca solutie aplicarea unei metode pentru calcularea rezervei numai pentru politele RCA.

Potrivit lui Constantinescu, Allianz-Tiriac va incheia anul 2007 pe "zero" pe segmentul RCA.

Incepand cu anul viitor, Allianz-Tiriac Asigurari va avea o divizie specializata pe daune, care intr-o prima faza se va ocupa de politele RCA, dupa care activitatea va fi extinsa la toate tipurile de asigurari.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO