ZF 24

Tatiana Onisei, biolog: În România sunt pe piaţă circa 20.000 de suplimente alimentare

Tatiana Onisei, biolog: În România sunt pe piaţă...

Autor: Cristina Bellu

14.09.2016, 14:53 765

Consumul de suplimente alimentare este în creştere, cu circa 40% în 2015, în condiţiile în care românii vor să se hrănească sănătos, dar nu au suficient timp pentru a face acest lucru, a spus Tatiana Onisei, biolog, Sef serviciu în cadrul Serviciul Naţional al Plantelor Medicinale, Aromatice şi Produse ale Stupului, din Institutul de Bioresurse Alimentare, la ZF Health&Pharma Summit ’16.

”62% din populaţia Americii este consumatoare de suplimente alimentare. Întoarcerea către elementele din natură duce pe de o parte la opţiunea fiecăruia de a-şi face un management al sănătăţii, la automedicaţie şi la cumpărarea produselor, dar în ultima periodă s-a constatat cum tot mai mulţi medici au început să propună şi şă recomande produsele din plante medicinale ca o completare a tratamentului alopat”.

Alte declaraţii:

Suplimentele alimentare întreţin starea de sănătate şi au eficienţă în problemele de sănătate minore. În România cei care cumpără astfel de produse se confruntă cu probleme de sănătate minore. Dinamica pieţei a început să reflecte tot mai mult acest lucru. Numărul de consumatori a crescut. În România, din 2011 creşterea a fost de peste 20%, iar Euromonitor prognozează pentru 2015 o creştere de până la 40% a acestei pieţe.

Există o tendinţă anuală de creştere, cu o medie de 1.500 de suplimente alimentare noi, altele decât cele existente pe piaţă în prezent. Acum sunt în jur de 20.000 de produse pe piaţa românească.

Pe piaţa din România 85% dintre suplimentele alimentare au în compoziţie alte substanţe decât vitamine şi minerale. Ma refer la plante, extracte vegetale şi animale, diverse enzyme. Foarte preţioase sunt produsele stupului, pe care foarte bine ar fi să le consumăm, nu să le exportăm. Profilul consumatorului român s-a modificat în ultimii ani. Dacă în 2012 consumatorul era foarte deschis către tot ce venea din afara ţării, astăzi tot mai mulţi au început să caute cu precădere produsele autohtone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO