ZF 24

Tehnomir Energy, furnizor de sisteme fotovoltaice din Oradea, îşi schimbă numele în ENSYS şi anunţă proiecte de peste 20 mil.euro. CEO: Vrem să ieşim către pieţele internaţionale

Tehnomir Energy, furnizor de sisteme fotovoltaice din...

Autor: Roxana Rosu

30.03.2022, 10:35 4034

Tehnomir Energy, furnizor de sisteme fotovoltaice la cheie, cu sediul în Oradea, îşi schimbă numele în ENSYS şi anunţă proiecte în valoare totală de peste 20 milioane de euro.

ENSYS a atras anul trecut o finanţare de la ROCA Investments, care a preluat un pachet minoritar de acţiuni şi a intrat astfel pe piaţa de energie verde, în care va realiza şi alte tranzacţii.

„În timp ce va continua liniile de business care au consolidat poziţia Tehnomir, odată cu lansarea noii sale identităţi, Ensys va face un pas important către transformarea într-un jucător naţional. Avem în plan o dezvoltare accelerată a Ensys, inclusiv pe zona industrială, a parcurilor fotovoltaice şi în acelaşi timp vrem să ieşim către pieţele internaţionale. Spre exemplu, România exporta energie regenerabilă în valoare de aproape 200 milioane de euro, în 2020, conform celor mai recente date disponibile, iar la nivel local puterea instalată era de 11,1 GW, din care 1,4 doar pe fotovoltaice. În contextul actual dificil de la nivel regional, ne bucurăm să avem alături de noi un partener care crede în oportunităţile din regiune, iar în locul riscurilor vede posibilităţile de creştere”, a declarat Octavian Crişan, CEO ENSYS.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO