ZF 24

Teraplast spera sa preia integral firma Politub, la care detine 50% din actiuni

05.06.2008, 17:27 19

Compania Teraplast Bistrita, care detine 50% din capitalul Politub, vrea sa preia integral firma cu activitati de comercializare a tevilor de polietilena, prin achizitia pachetului de actiuni controlat de firma Socomo Socotube, se arata intr-un comunicat al companiei remis BVB.

Actionarii Teraplast urmeaza sa ia o decizie privind achizitia actiunilor Politub la adunarea generala extraordinara din 20 iunie.

Totodata, actionarii vor discuta si centralizarea serviciilor de suport si vanzari ale firmelor Politub si Plastsistem la nivelul Teraplast, pentru a reduce costurile administrative.

Veniturile firmei Teraplast Bistrita au crescut cu 16% in primele trei luni, la 46,11 milioane de lei, iar profitul net a scazut de la 3,9 milioane de lei la 2,42 milioane de lei. Cheltuielile companiei au urcat in intervalul analizat cu 23,5%, la 43,2 milioane de lei, iar cifra de afaceri s-a majorat cu 13,5%, la 42 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO