ZF 24

Tesla din nou în probleme: Un fost angajat dă compania în judecată deoarece refoloseşte deşeurile în fabricarea autovehiculelor şi poluează natura

Tesla din nou în probleme: Un fost angajat dă compania...

Autor: Alexandra Cepăreanu

01.08.2018, 14:20 202

Martin Tripp, 40 de ani, fost angajat al companiei Tesla a declarat că Gigafactory refoloseşte componente în fabricarea autovehiculelor şi nu protejează mediul înconjurător. În acest context, fostul angajat a dat compania în judecată, relatează Business Insider.

El a ocupat funcţia de tehnician de proces şi susţine că Tesla nu se conformează misiunii sale de a proteja mediul înconjurător, în schimb, generează cantităţi mari de deşeuri care rămân în solul din interiorul Gigafactory, se arată în declaraţia fostului angajat.

Fostul angajat susţine că Tesla a refolosit în mod constant componente ale bateriilor, care erau fost aruncate deoarece deveniseră deşeuri.  

În declaraţia sa, Tripp mai adaugă că „i sa spus chiar de către un coleg că, după ce a văzut că anumite componente care trebuiau aruncate au fost refolosite, le-au deteriorat în mod intenţionat pentru a împiedica refolosirea lor în producţia unei maşini Model 3."

De asemenea, Tripp povesteşte că a încercat să ajungă la superiorii săi şi de altfel la Elon Musk, CEO-ul companiei Tesla, pentru a discuta aceste probleme, însă el nu a luat nicio măsură.

În prezent, Tripp este dat în judecată de Tesla pentru „dezvăluirile de informaţiilor confidenţiale şi comerciale, dar şi pentru transferul informaţiilor către terţe părţi”.

De asemenea, Tesla a susţinut că a primit un sfat de la un „prieten" de al lui Tripp, care a sugerat că Tripp ar încerca să distrugă Gigafactory.

Tripp a negat orice intenţii violente şi a spus că Tesla a refuzat să dezvăluie numele „prietenului" care a spus acest lucru.

„Tesla a folosit tactici puternice şi o campanie de defăimare împotriva lui Tripp. Compania a încercat să îngroape informaţiile tulburătoare pe care Martin Tripp le-a făcut publice şi vor să îl discrediteze în faţa publicului larg", a spus avocatul lui Tripp, Robert D. Mitchell.

Tesla nu a răspuns la cererile de comentarii trimise de presă.

Problemele legale ale lui Tripp cu Tesla au început încă de pe 14 iunie, când echipa de securitate a companiei la convocat la interogatoriu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO