ZF 24

The New York Times recomanda a patra editie a Festivalului de Film Romanesc din New York

29.11.2009, 13:22 16

A patra editie a festivalului de film romanesc la New York carese desfasoara intre 4 si 6 decembrie este principala recomandare aziarului american The New York Times pentru cinefili, insaptamana care urmeaza.

Jurnalistul Neil Genzlinger scrie despre cateva din "cele maicomentate filme din ultimii ani", care au fost lansate de regizoriromani. Pelicula "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", filmul luiCristian Mungiu, care a castigat Palme d'Or la Cannes in 2007, afost considerat atunci varful "Noului Val Romanesc", insa editia deanul acesta a festivalului arata ca diagnosticul a fost pripit,scrie Genzlinger.

"Cele mai noi productii romanesti, precum si cateva titluri dereferinta din anii '90, sunt prezentate intr-un festival careincepe vineri la Tribeca Cinemas, organizat de Institutul CulturalRoman. Desfasurat pe durata a trei zile, festivalul a ajuns acum inal patrulea an, ceea ce explica doua treimi din inspiratul calamburdin titlul «4 Years, 3 Days and 2 Decades Later, cele doua deceniireferindu-se la aniversarea Revolutiei din 1989 care l-a rasturnatpe Nicolae Ceausescu", mai noteaza publicatia americana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO