ZF 24

Thompson: Avem o relaţie robustă cu China; nu sunt îngrijorat de o rupere a axei România-SUA

Thompson: Avem o relaţie robustă cu China; nu sunt...

Autor: Catalina Mihai

02.09.2014, 22:19 178

"Noi avem o relaţie foarte robustă cu China. Ştiu că primul-ministru (Victor Ponta) şi membri ai echipei sale sunt acum acolo. Nu sunt deloc îngrijorat de o posibilă rupere a – nu ştiu dacă i-aş spune 'axă' – legăturilor dintre România şi SUA ori dintre România, UE şi NATO. Aici şi-a pus România încrederea şi în funcţie de ele şi-a făcut planurile pentru viitor. Este o zonă în care continuăm să colaborăm, pentru a ne asigura că alianţa noastră devine şi mai puternică, iar aceste legături devin mai concrete", a declarat pentru gandul.info Dean Thompson, întrebat dacă vede un risc ca liderii politici români să rupă "axa" Bucureşti-Washington şi să se reorienteze către est, către China.

"Nu văd niciun semnal că s-ar putea întâmpla aşa ceva. Pe măsură ce mergem mai departe, împreună cu România... am văzut că liderii politici, indiferent de partid, şi-au exprimat solidaritatea cu SUA şi cu Europa şi există un angajament din partea lor", a mai spus Thompson.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO