ZF 24

Timothy Geithner, Trezoreria americana: Nicio banca americana n-ar fi supravietuit fara ajutor de la stat

06.12.2009, 13:19 44

Secretarul general al Departamentului Trezoreriei StatelorUnite, Timothy Geithner, a declarat ca niciuna dintre marile bancide pe Wall Street nu ar fi supravietuit in acest an daca nu ar fiprimit ajutoare de la guvern si a indemnat institutiile financiaresa acorde bonusuri "mai cumpatat", informeaza Bloomberg.

"Este foarte important sa schimbam in acest an modul in caresunt platiti acesti directori executivi, dar si formele decompensare. Trebuie sa punem capat unei ere a bonusuriloriresponsabil de mari", a declarat Geithner pentru BloombergTelevision.

Presedintele Barack Obama a aratat anterior ca bonusurile mariacordate pentru a recompensa asumarea de riscuri excesive de catrebancheri se numara printre principalele motive ale celei mai severecrize financiare din ultimii 80 de ani. Administratia a desemnat înacest an un "ţar al bonusurilor", care are responsabilitatea de aanaliza si aviza pachetele salariale si de compensare propuse debancile si companiile care au incasat ajutoare de stat.

Goldman Sachs, Morgan Stanley si JPMorgan Chase vor platibonusuri record in acest an, potrivit estimarilor analistilor.Recordul Goldman Sachs a fost stabilit in anul 2007, cand banca aacordat in total angajatilor bonusuri de 20,2 miliarde de dolari,suma din care face parte si pachetul salarial de 68,5 milioane dedolari obtinut in acel an de directorul general executiv LloydBlankfein.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO