ZF 24

Tinerii cu studii economice cer la angajare salarii cuprinse între 300 şi 1.000 de euro net

Autor: Adelina Mihai

09.04.2014, 00:06 7982
Un tânăr absolvent de facultate cu profil economic, fără experienţă în muncă, vrea ca primul angajator să îi ofere un salariu net de 1.200 de lei pe lună (în provincie) şi 1.500 de lei pe lună (în Capitală), potrivit unui studiu realizat de firma de recrutare Brainspotting, pe un eşantion de 14.800 de respondenţi.
 
Aşteptările salariale ale tinerilor cresc odată cu dobândirea experienţei în muncă, astfel că după 5 ani în câmpul muncii tinerii cu background economic solicită un salariu de 3.000 de lei net/lună (în provincie) sau de 4.500 de lei net pe lună (în Bucureşti).
 
Anii de criză au mai temperat din aşteptările salariale ale tinerilor, după ce o mare parte din companii au fost mai prudente cu politica de noi angajări, din nevoia de a ţine costurile sub control.
 
„Rezultatele studiului privind aşteptă­rile salariale ale tinerilor reflectă destul de bine realitatea, pentru că şi ofertele angajatorilor sunt mai scăzute ca în trecut. La candidaţii cu până la un an experienţă, indiferent dacă au studii tehnice sau economice, diferenţele privind aşteptările salariale nu sunt atât de mari. Am remarcat totuşi că, spre deosebire de anii anteriori, tinerii nu mai pun pachetul salarial pe primul loc, ci mai degrabă vor să capete experienţă în muncă“, a spus Luminiţa Fediuc, project manager al studiului realizat de Brainspotting. Studiul realizat de Brainspotting, care măsoară gradul de atractivitate al brandu­rilor de angajatori, arată că în 2014 cei mai doriţi zece angajatori din economie sunt Oracle, Google, Microsoft, Continental, IBM, OMV Petrom, P&G, Coca-Cola, Vodafone sau Orange.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO