ZF 24

Ţiriac investeşte 30 mil. euro într-o clădire de birouri din Piaţa Victoriei

Ţiriac investeşte 30 mil. euro într-o clădire de...

Autor: Cristi Moga

23.12.2014, 09:02 21067

Ţiriac Imobiliare, divizia de real estate a omului de afaceri Ion Ţiriac, va investi 30 de milioane de euro într-o clădire de birouri de pe strada Buzeşti, lângă Piaţa Victoriei din Capitală, lucrările şi procesul de închiriere fiind demarate recent.

Ţiriac a obţinut anul acesta auto­rizaţia de construire pentru o clădire de 11 etaje şi o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 18.000 de metri pătraţi şi a început să pregătească viitorul proiect ce va fi situat la intrarea pe strada Buzeşti dinspre Piaţa Victoriei.

„Prima etapă a lucrărilor a început, re­prezentând lucrările de pregătire a pro­iectului. În cadrul etapei curente, colaborăm cu Apolodor, urmând ca în primul trimestru al anului viitor să demarăm procesul de selecţie a constructorului pentru următoarea etapă a proiectului“, a precizat pentru ZF Tomas Manjon, director operaţional al Ţiriac Imo­biliare.

El a mai spus că „valoarea investiţiei în proiect este estimată la aproximativ 30 de milioane de euro“, iar Ţiriac analizează posibilitatea accesării unui credit pentru dezvoltarea proiectului.

„Mersul lucrărilor nu e condiţionat de sursa de finanţare externă. Până în prezent, proiectul a fost susţinut prin fonduri proprii, analizând, totodată, posibilitatea unei finanţări externe“, a mai declarat Manjon. El nu a precizat când este programată finalizarea construcţiei, dar ţinând cont de timpul mediu de dezvoltare a unui proiect de birouri, clădirea celor de la Ţiriac va fi livrată în 2016 sau cel târziu la începutul anului 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO