ZF 24

Ţiriac investeşte 30 mil. euro într-o clădire de birouri din Piaţa Victoriei

Ţiriac investeşte 30 mil. euro într-o clădire de...

Autor: Cristi Moga

23.12.2014, 09:02 21068

Ţiriac Imobiliare, divizia de real estate a omului de afaceri Ion Ţiriac, va investi 30 de milioane de euro într-o clădire de birouri de pe strada Buzeşti, lângă Piaţa Victoriei din Capitală, lucrările şi procesul de închiriere fiind demarate recent.

Ţiriac a obţinut anul acesta auto­rizaţia de construire pentru o clădire de 11 etaje şi o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 18.000 de metri pătraţi şi a început să pregătească viitorul proiect ce va fi situat la intrarea pe strada Buzeşti dinspre Piaţa Victoriei.

„Prima etapă a lucrărilor a început, re­prezentând lucrările de pregătire a pro­iectului. În cadrul etapei curente, colaborăm cu Apolodor, urmând ca în primul trimestru al anului viitor să demarăm procesul de selecţie a constructorului pentru următoarea etapă a proiectului“, a precizat pentru ZF Tomas Manjon, director operaţional al Ţiriac Imo­biliare.

El a mai spus că „valoarea investiţiei în proiect este estimată la aproximativ 30 de milioane de euro“, iar Ţiriac analizează posibilitatea accesării unui credit pentru dezvoltarea proiectului.

„Mersul lucrărilor nu e condiţionat de sursa de finanţare externă. Până în prezent, proiectul a fost susţinut prin fonduri proprii, analizând, totodată, posibilitatea unei finanţări externe“, a mai declarat Manjon. El nu a precizat când este programată finalizarea construcţiei, dar ţinând cont de timpul mediu de dezvoltare a unui proiect de birouri, clădirea celor de la Ţiriac va fi livrată în 2016 sau cel târziu la începutul anului 2017.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro