Business Hi-Tech

Americanii de la Uber au fost amendaţi cu 100.000 € în Bulgaria

Americanii de la Uber au fost amendaţi cu 100.000 €...

Autor: Adrian Seceleanu

08.07.2015, 00:02 846

Compania americană Uber, care le oferă proprietarilor de maşini posibilitatea de a oferi servicii de transport prin intermediul unei aplicaţii care îi pune în legătură cu clienţii şi asigură şi platforma de taxare şi gestionare a comenzilor, a fost amendată cu 200.000 de leva (100.000 de euro) de Comisia pentru protecţia competiţiei din Bulgaria, conform portalului Novinite.com.

Uber a fost amendată „pentru încălcarea regulilor privind competiţia, refuzul de a plăti taxele de licenţă obligatorii pentru companiile care oferă servicii de transport al pasagerilor şi refuzul de a coopera cu autorităţile prin furnizarea informaţiilor solicitate”, conform sursei citate.

După câteva ore de la anunţul autorităţii de protecţie a concurenţei reprezentanţii Uber din Bulgaria au declarat că vor face apel împotriva deciziei de sancţionare. „Uber Bulgaria va face apel împotriva deciziei emise de Comisia pentru protecţia competiţiei care priveşte compania noastră, în legătură cu problemele ridicate de o companie de taxi care urmăreşte să limiteze astfel competiţia de pe piaţă şi libertatea de alegere a cetăţenilor. Soluţiile alternative de transport, precum cele furnizate de Uber, oferă o gamă extinsă de opţiuni cetăţenilor şi contribuie la reducerea tarifelor şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor”, a declarat Dimitar Radukov, CEO al Uber Bulgaria.

La finele lunii trecute şi Ungaria a decis ca începând cu anul 2018 doar şoferii cu licenţă de taximetrist vor putea oferi servicii de transport, inclusiv în cazul curselor comandate prin intermediul telefonului mobil. Odată ce legea va intra în vigoare, şoferii Uber vor fi obligaţi să deţină licenţă de taximetrist.

Uber a intrat şi pe piaţa din România în luna februarie a acestui an, pe piaţa din Bucureşti, fără a experimenta aceleaşi probleme ca în ţările vecine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO