Top 30 companii de software pe 2014, după cifra de afaceri şi numărul mediu de angajaţi. Au avut împreună 15.690 de angajaţi anul trecut

15 iul 2015 Autor: Adrian Seceleanu

Doar trei firme de soft au un număr mediu de peste 1.000 de angajaţi. Majoritatea companiilor care intră în clasament sunt filiale ale unor jucători internaţionali. Bitdefender, cel mai bine plasat jucător controlat de antreprenori locali, este şi compania de soft care a reuşit cea mai puternică extindere pe plan global.

Cele mai mari 30 de companii de software de pe piaţa locală au înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 3,75 mi­li­arde de lei (844 mil. euro) şi au avut un număr mediu de aproape 16.000 de angajaţi, conform datelor raportate la Ministerul Fi­nan­ţelor de firme. În anul 2013 aceleaşi 30 de companii în­regis­traseră o cifră de afaceri de 3,01 mld. lei şi un număr mediu de 13.398 de angajaţi, conform datelor raportate la Finanţe. Cla­sa­mentul a fost rea­lizat de ZF prin moni­to­ri­zarea datelor raportate la Finanţe de peste 130 de produ­cători locali de software.

Cuvântul de ordine în industrie rămâne creşterea, doar 5 dintre cele 30 de firme din top înregistrând un declin al afacerilor, conform raportărilor de la Finanţe. Cele mai mari creşteri ale afacerilor au fost înregistrate de Cegeka (133%), Software Scope (52%) şi Atos IT (48%). De notat este că Software Scope, o firmă din Ploieşti (Prahova), a avut un singur angajat anul trecut, conform Finanţelor.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.07.2015

 
Cuvinte cheie:
software
, companii
, angajati
, mediu
, cifra de afaceri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide