ZF 24

Top Brands Distribution a intrat în insolvenţă. „Căutăm clienţi noi, dar nu excludem falimentul“

Wael el Ghadban, şeful Top Brands Distribution: O singură bancă nu a dorit să restructureze un credit. Mediafax Foto

Wael el Ghadban, şeful Top Brands Distribution: O singură bancă nu a dorit să restructureze un credit. Mediafax Foto

Autor: Cristina Roşca

01.04.2014, 00:07 3330
Distribuitorul de bunuri de larg consum Top Brands Distribution, companie care în 2011 avea afaceri de peste 100 de milioane de euro şi era numărul doi de pe piaţa de profil, a intrat în insolvenţă la propria cerere după ce a rămas fără singurul client, producătorul de ţigări Philip Morris.

„Am decis să nu mai prelungim contractul cu Philip Morris, care în ultimii ani ajunsese singurul nostru client. Nu ştim încă direcţia viitoare de business, ştim doar că vrem să continuăm, astfel că vom căuta clienţi noi. Dacă nu găsim, nu excludem nici posibilitatea falimentului“, a declarat pentru ZF Wael el Ghadban, şeful companiei.

Pentru companiile din industria de distribuţie a bunurilor de larg consum producătorii de ţigarete reprezintă cel mai important client, reprezentând 50%, 80% sau chiar 100%, cum este cazul Top Brands Distribution. Astfel, rezilierea unui astfel de contract reprezintă o lovitură puternică, care poate destabiliza un business.

La finalul lui 2012, ultimul an pentru care există date publice, compania avea datorii de 46 mil. lei la afaceri de 31,5 mil. lei. Datoriile scăzuseră cu 35% faţă de anul anterior în timp ce afacerile s-au mic­şorat de 15 ori. „Nu avem datorii la stat, nu avem datorii către angajaţi, iar plăţile către furnizori sunt la zi. Avem datorii către bănci şi către acţionari. O singură bancă nu a dorit să restructureze un credit, în­cercăm de doi ani să facem asta. Este vorba de un leasing pe clădirea noastră de birouri.“

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre contractul dintre Top Brands şi Phillip Morris 

- detalii despre datoriile Top Brands Distribution; actionariat, afaceri

- altă insolvenţă anunţată anterior de pe piaţa de profil 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 31.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO