Liderul român al pieţei de îngheţată merge contra curentului

Top Gel vinde în 22.000 de magazine tradiţionale, fără contracte cu marii retaileri

24 aug 2014 Autor: Mădălina Panaete

Top Gel Prod, cel mai mare producător de îngheţată cu acţionariat majoritar românesc, are aproape 22.000 de vitrine frigorifice cu îngheţată în magazine tradiţionale în toată ţara şi nu mai colaborează cu niciun retailer alimentar mare.
 
„Nu mai vindem deloc în comerţul modern şi ne merge foarte bine. Am lucrat cu mai multe lanţuri de magazine mari până acum aproape doi ani, însă am ieşit din cauza contractelor nefavorabile pentru noi”, a declarat pentru ZF Viorel Olaru, directorul general al companiei cu afaceri de 20 mil. euro anul trecut.
 
Top Gel Prod din Craiova, afacere controlată de Petre Popa, este cel mai mare producător local de îngheţată în funcţie de cifra de afaceri de anul trecut, peste Betty Ice, afacere deţinută de Vasile Armenean. În ultimii ani, datorită expansiunii comerţului modern majoritatea producătorilor locali s-au axat pe acest canal de vânzare, în condiţiile în care micile magazine pierd bătălia cu lanţurile tradiţionale. În piaţa îngheţatei, Betty Ice şi Alpin 57 Lux au încercat să se îndepărteze de această bătălie şi şi-au făcut propriile chioşcuri sau magazine mai mari specializate în vânzarea îngheţatei, însă acestea au ponderi mici în vânzări. Betty Ice are peste 150 de chioşcuri şi patru magazine mari cu îngheţată, în timp de Alpin 57 Lux, afacere deţinută de familia Istrate din Alba, deţine peste 100 de chioşcuri.
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.08.2014

 
Cuvinte cheie:
magazine
, contracte
, retaileri
, îngheţată
, weekend
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide