ZF 24

Top zece discursuri celebre

Top zece discursuri celebre

Autor: ONE ONE

04.11.2014, 10:33 8575

Oamenii se uită la filme dintr-o mulţime de motive. Unii ca să scape din propria lor viaţă în timp timp de o oră şi 40 de minute, alţii ca să fie încântaţi, îngreţoşaţi, uimiţi sau înfricoşaţi. Iar alţii ca să găsească mici frânturi de inspiraţie atunci când simt că vieţile lor nu mai merg în nicio direcţie. Şi noi am făcut parte din ultima categorie şi tocmai de-asta ne-am gândit să facem o listă a celor mai inspiraţionale speech-uri din filme. Nu, nu e vorba despre orice fel de speech-uri. E vorba despre speech-urile alea care sunt atât de puternice încât or să te facă să te ridici de pe scaun şi să faci chestia aia pe care amâni să o faci de multă, multă vreme. Ştii că există una, aşa că aruncă un ochi peste discursurile de mai jos şi nu o mai amâna.

1. Any Given Sunday

Un antrenor de fotbal se uită bine la el însuşi, apoi le cere fotbaliştilor pe care îi antrenează să facă la fel. Poţi să accepţi prezentul şi circumstanţele nefavorabile sau poţi să lupţi ca naiba până când ele se transformă în contextul de care ai nevoie.

2. Independence Day - discursul preşedintelui Whitmore

Ştii filmul. Extratereştii tocmai au cucerit Pământul. Preşedintele a organizat o celulă de criză care să se lupte cu ei, numai că nimeni nu ştie dacă vor ieşii vii din asta. Whitmore le ţine un discurs despre munca de echipă, libertate şi - cel mai important - despre not giving up.

3. Gladiator - As One

Generalul Maximus le ţine gladiatorilor un discurs care, în mare poate fi rezumat la asta: "Stand alone, you die. Stand together and we can win."

4. Braveheart

William Wallace îi îndeamnă pe oamenii din filmuleţul ăsta să lupte pentru libertatea lor şi să nu mai trăiască nici măcar o zi în sclavie. Discursul ăsta te face să ieşi în lume şi să vrei să muţi munţii din loc. :)

Mai multe detalii pe www.one.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO