ZF 24

Top ZF 1.000 cele mai mari companii din România. Harta de business a României, între Mehedinţi cu 2,9 mld. lei şi Ilfov cu 80 mld. lei, judeţele de la cele două capete ale clasamentului

Top ZF 1.000 cele mai mari companii din România. Harta...

Autor: Dana Ciriperu

04.03.2020, 16:00 5086

Mehedinţi şi Ilfov sunt cele două judeţe de la cele două capete ale clasamentului celor mai puternice zone din business, fără a lua însă în calcul Capitala, care generează singură aproape 38% din cifra de afaceri totală din economie. În Ilfov sunt cinci companii care au fiecare în parte o cifră de afaceri mai mare decât întregul nucleu de business din Mehedinţi, iar în Bucureşti sunt 25 de companii cu vânzări în 2019 de peste 2,9 mld. lei, cifra de afaceri totală a Mehedinţiului.

Bucureştiul şi judeţele Ilfov, Timiş, Argeş şi Cluj sunt cei mai importanţi poli de busi­ness din România, potrivit unei analize publicate în anuarul Top 1.000 cele mai mari companii din România realizat de ZF şi susţinut de Deloitte.

În Argeş, în top cinci cele mai pu­ter­nice judeţe din România ca business, unde Dacia cu afaceri de 24,7 mld. lei reprezintă peste 40% din rulajul anual al judeţului, trendurile trasate de lider vor fi urmate de toţi marii jucători.

Salariile la Dacia sunt peste media pe economie, iar automatizarea proce­su­lui de producţie nu a dus la desfi­in­ţarea de locuri de muncă, ci la spe­cializarea lor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO