Topul apartamentelor din Bucureşti cu cel mai bun raport între preţ şi nivelul chiriilor

19 dec 2014 Autor: Cristi Moga

Preţurile garsonierelor din Militari, al apartamentelor cu două camere din Bucureştii Noi şi al apartamentelor cu trei şi patru camere din nordul Capitalei sunt echivalentul chiriilor pe aproximativ 12 ani, în timp ce preţurile apartamentelor cu patru camere din Berceni sunt echivalentul a 18,7 ani de chirii.

Tipurile de apartamente din Bucureşti care pot aduce cele mai bune randamente din închiriere sunt garso­nie­rele din sectorul 6 (Crân­gaşi, Drumul Ta­berei, Giuleşti şi Mi­litari), apar­ta­mentele cu două camere din zonele Bucureştii Noi, Griviţei şi Gara de Nord şi aparta­men­tele cu trei şi patru camere din nordul oraşului (Aviaţiei, Băneasa, Dorobanţi, Floreasca), potrivit unor calcule ale ZF pe baza datelor furnizate de imo­bi­liare.ro, cel mai important site de anunţuri imobiliare.

Analiza a luat în calcul preţurile medii solicitate pentru vânzarea şi închirierea apartamentelor şi nu a ţinut cont şi de impozitele pe chirii şi taxele pe proprietate, costurile pentru mente­nanţa tehnică a locuinţei şi perioadele în care apartamentul stă neocupat. Aplicând şi aceşti coeficienţi de ajustare, pe­rioa­da de recuperare a investiţiei creşte simţitor. În schimb, câştigul ar pu­tea fi influenţat pozitiv şi de o eventuală creştere a chiriilor sau de aprecierea valorii de piaţă a aparta­mentului. Articolul este un demers jurnalistic de in­for­mare şi nu reprezintă o re­comandare de investiţii.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.12.2014

 
Cuvinte cheie:
apartamente
, chirii
, top
, preturi
, capitala
, garsoniere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide