ZF 24

Topul apartamentelor din Bucureşti cu cel mai bun raport între preţ şi nivelul chiriilor

Topul apartamentelor din Bucureşti cu cel mai bun raport între preţ şi nivelul chiriilor

Garsonierele din cartierul Militari pot fi o investiţie bună, ţinând cont că preţurile solicitate la tranzacţionare sunt echivalentul chiriilor pentru mai puţin de 12 ani

Autor: Cristi Moga

19.12.2014, 13:06 7061

Preţurile garsonierelor din Militari, al apartamentelor cu două camere din Bucureştii Noi şi al apartamentelor cu trei şi patru camere din nordul Capitalei sunt echivalentul chiriilor pe aproximativ 12 ani, în timp ce preţurile apartamentelor cu patru camere din Berceni sunt echivalentul a 18,7 ani de chirii.

Tipurile de apartamente din Bucureşti care pot aduce cele mai bune randamente din închiriere sunt garso­nie­rele din sectorul 6 (Crân­gaşi, Drumul Ta­berei, Giuleşti şi Mi­litari), apar­ta­mentele cu două camere din zonele Bucureştii Noi, Griviţei şi Gara de Nord şi aparta­men­tele cu trei şi patru camere din nordul oraşului (Aviaţiei, Băneasa, Dorobanţi, Floreasca), potrivit unor calcule ale ZF pe baza datelor furnizate de imo­bi­liare.ro, cel mai important site de anunţuri imobiliare.

Analiza a luat în calcul preţurile medii solicitate pentru vânzarea şi închirierea apartamentelor şi nu a ţinut cont şi de impozitele pe chirii şi taxele pe proprietate, costurile pentru mente­nanţa tehnică a locuinţei şi perioadele în care apartamentul stă neocupat. Aplicând şi aceşti coeficienţi de ajustare, pe­rioa­da de recuperare a investiţiei creşte simţitor. În schimb, câştigul ar pu­tea fi influenţat pozitiv şi de o eventuală creştere a chiriilor sau de aprecierea valorii de piaţă a aparta­mentului. Articolul este un demers jurnalistic de in­for­mare şi nu reprezintă o re­comandare de investiţii.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO